Tips om zelf een website te maken

zelf website maken

Als je altijd al je eigen website hebt willen hebben, maar niet weet waar je moet beginnen, dan is dit artikel voor jou. WordPress is het perfecte platform voor beginners, omdat het intuïtief is en veel flexibiliteit biedt. Binnen enkele uren kun je een professioneel uitziende website hebben zonder enige kennis van codering of webdesign. Laten we duiken in de wereld van WordPress!

Waarom WordPress?

WordPress is een Content Management System (CMS) dat wereldwijd wordt gebruikt door miljoenen websites. Een van de redenen waarom het zo populair is, is vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de brede gemeenschap die talloze plug-ins en thema’s biedt om je website uniek te maken.

website maken

Wat heb je nodig?

 1. Domeinnaam: Dit is het adres van je website, zoals www.jouwnaam.com.
 2. Webhosting: Dit is waar je websitebestanden worden opgeslagen. Er zijn veel hostingproviders zoals SiteGround, Bluehost en HostGator die geweldige deals bieden en speciaal geoptimaliseerd zijn voor WordPress.

Stap voor Stap: Begin met jouw WordPress-website

 1. Kies een Domeinnaam en Webhosting: Zodra je een domeinnaam en hosting hebt gekozen, kun je WordPress installeren. De meeste hostingproviders bieden een “one-click” WordPress-installatie aan.
 2. Kies een Thema: Na installatie is het tijd om een thema te kiezen. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar. Voor beginners raden we aan te starten met een gratis thema.
 3. Plug-ins Installeren: Plug-ins zijn toevoegingen die extra functionaliteiten aan je website kunnen geven, zoals contactformulieren of SEO-tools.
 4. Voeg Inhoud Toe: Begin met het toevoegen van pagina’s zoals ‘Over’, ‘Diensten’ en ‘Contact’. Daarna kun je blogberichten toevoegen als je een blogsectie wilt hebben.
 5. Aanpassen: Met de WordPress Customizer kun je de kleuren, lettertypen en andere ontwerpdetails van je website aanpassen.
webside code

Waar haal je Informatie vandaan?

Het beste van WordPress is de gemeenschap. Er zijn eindeloze bronnen online beschikbaar:

 1. Officiële WordPress Handleiding: WordPress.org biedt een uitgebreide handleiding voor beginners.
 2. Forums en Discussieborden: Hier kun je vragen stellen en antwoorden krijgen van ervaren WordPress-gebruikers.
 3. Online Cursussen: Websites zoals Udemy en Coursera bieden cursussen over het gebruik van WordPress.
 4. YouTube: Er zijn talloze tutorials en walkthroughs beschikbaar die elke stap van het proces demonstreren.

Ook zelf een website maken?

Het maken van een website klinkt misschien ontmoedigend, maar met tools zoals WordPress is het nog nooit zo eenvoudig geweest. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken van je website en je plug-ins up-to-date te houden om de veiligheid en prestaties te waarborgen. Veel succes met het bouwen van je website!