Waarom ik een longboard meenam op wintersport

Ik heb mezelf de laatste tijd een nieuwe hobby aangeleerd: longboarden. Je ziet steeds vaker jongeren op een longboard; een soort uitgerekt skateboard. Ik doet het sinds kort ook en ben er best goed in geworden.

Vooral het down-hill longboarden spreekt mij enorm aan, vandaar dat ik mijn longboard ook heb meegenomen op wintersport. In de Alpen kun je namelijk heel erg goed longboarden! Ik zal misschien niet zo hard zijn gegaan als de heren in onderstaande video, maar ik ga zeker mijn best doen! En natuurlijk – dat moet van mijn vrouw – helmpje op hè!

Ik heb met mijn smartphone gemeten hoe hard ik nou precies ging. Op het toppunt reed ik zo’n 70 kilometer per uur. Dat klinkt niet zo snel, maar het is behoorlijk eng! Zeker omdat je op zo’n moment echt niet meer zomaar even kunt remmen.

Gelukkig was de weg waarop ik het geprobeerd heb zeer geschikt voor beginners. Zo was er na de afdaling een steile helling naar boven, waardoor je vanzelf langzamer ging rijden. Ik vond het eerlijk gezegd doodeng en ga het niet nog een keer doen. Tenzij ik echt veel beter wordt, want het geeft wel echt een kick om met die snelheid naar beneden te schieten!

Helaas is mijn techniek nog niet helemaal 100 procent.. vooral met remmen vind ik het erg lastig. Ook hoe ik precies moet gaan staan voor de beste balans is soms nog een beetje een uitdaging. Maar we blijven oefenen! Gelukkig kan je in Nederland niet zo hard gaan, tenzij je helemaal naar Limburg rijdt. Ik kan het longboarden wel aan iedereen aanraden! Voor meer informatie over de downhill-discipline lees je hier meer.