Waarom ik mijn Facebook-account heb verwijderd

Ik werd helemaal gek van Facebook. Ik vond het echt niet meer leuk toen ik merkte dat ik standaard om de vijf minuten “facebook.com” in mijn browser intikte terwijl ik op kantoor zit om te werken.

Ik ben dan ook gestopt met Facebook. Ik heb mijn Facebook-account verwijderd en dat is de beste beslissing van 2017 tot nu toe.

Het idee om er mee te stoppen speelde al langer in mijn hoofd. Ik zag elke dag alleen nog maar onzin langskomen en voelde steeds vaker de behoefte om mijn vrienden ergens in te “taggen” terwijl ik dit eigenlijk heel debiel gedrag vind. Ik las ook het bekende artikel When You Stop Checking Facebook Constantly, These 10 Things Will Happen, en toen wist ik het zeker: ik stop ermee.

Facebook is enorm verslavend en bovendien wordt het zo gebouwd dat je steeds blijft terugkomen voor meer. En dat terwijl het je echt he-le-maal NIETS oplevert. Vind ik zelf dan. Bovendien overtreedt Facebook de Nederlandse wet voortdurend.

Natuurlijk is Facebook handig om contact te houden met mensen, maar dat doe ik dan maar via LinkedIn en e-mail. Er zijn wel mensen die ik nu minder spreek omdat ik niet meer op Facebook zit, maar misschien is het tijd om tot een bittere conclusie te komen:

Als ik mensen alleen maar spreek via Facebook, zijn het dan wel waardevolle vrienden en/of kennissen? Als je alleen contact met elkaar kunt houden door toe te geven aan een verslaving die alleen het bedrijf Facebook veel oplevert, is dat dan wel wenselijk? Ik heb voor mezelf besloten van niet en heb iedereen gevraagd om dat ook te respecteren.

Dus, lieve vrienden die dit lezen, graag zou ik jullie willen uitnodigen om mij voortaan per e-mail of LinkedIn te bereiken.

-Zander