Waar ik op ga stemmen

Veel mensen vragen me deze week op welke politieke partij ik ga stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. In deze blogpost leg ik uit waarom ik dit liever niet met iedereen deel.

Ik vind persoonlijk sowieso dat het niemand iets aan gaat waar ik op stem. Men zou kunnen vragen:

Zander, als je het met ons wilt delen: waar ga je op stemmen?

Maar in plaats daarvan vraagt men aan mij:

Hé Zander, wat stem jij? Toch niet op **** he?

Op de sterretjes hierboven kun je iedere politieke partij of politicus invullen. Vooral de naam “Wilders” of zijn partij (PVV) staat vaak op die plek. Dat vind ik dus jammer. Nee, ik stem niet op Wilders, maar ik kijk ook niet neer op de mensen die dat wel doen. Ik  vind het dan ook jammer dat dit door velen wél wordt gedaan.

Maar Zander, waar stem je dan op?

Dit houd ik graag voor mezelf en mijn naasten. Zo weet mijn vrouw natuurlijk wel op welke partij ik ga stemmen (en waarom). Andersom weet ik het ook van haar, en nee, ze stemt niet op dezelfde partij als ik.

VVV Soft

Ik vind gewoon dat mijn stem een privé overweging is. In plaats van maar van iedereen te willen weten waar men op stemt, zou je ook kunnen vragen “hé, ga je wel stemmen?” en dan neerkijken op de mensen die dit niet doen.

Zo, dat was even mijn mening die ik graag kwijt wilde.