Smartwatch voor mijn dochter

Ik heb deze week een smartwatch gekocht voor mijn dochter. Ze is vijf jaar oud en dus vragen veel mensen me of dit wel verantwoord is. Gelukkig heeft het kopen van een smartwatch voor je kind veel voordelen!

smartwatch dochterTen eerste vind je kind het natuurlijk geweldig om een nieuw speeltje of gadget te krijgen. Maar voor jou als ouder zijn er ook veel voordelen. De smartwatch voor mijn dochter heeft een ingebouwd SIM-slot, waardoor we haar altijd telefonisch kunnen bereiken wanneer dit nodig is. Daarnaast kunnen wij haar – en dit weet ze – ook tracken dankij de GPS-functie. Zo weten we altijd waar ze is en dit werkt voor ons (en voor haar zelf) erg geruststellend.

Beweging

Voor onze vijfjarige dochter is dit (nog) niet zo belangrijk, maar als je kind wat ouder is kan het zeker helpen. Een smartwatch moedigt uw kind namelijk ook aan om te bewegen! Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Daarnaast is het ook leerzaam doordat we er allerlei educatieve spelletjes op hebben geïnstalleerd. Sommige van haar vriendinnen hebben hetzelfde apparaat en dan krijg je ook een soort interactie tussen de smartwatches. Erg handig!