Zocorsweb

De waarheid van dag tot dag

Login Formulier

Wie is online

We hebben 18 gasten en geen leden online

Regin spionagevirus al jaren actief

virus virus 4x3Het zeer geavanceerde spionagevirus Rigin is al jarenlang actief in allerlei belangrijke netwerken. Volgens de Amerikaanse computerbeveiliger Symantec, die het Regin virus ontdekte, zou het zijn ingezet in spionageoperaties tegen regeringen, beheerders van infrastructuren, bedrijven, onderzoekers en particulieren.

Regin is volgens het bedrijf "complexe malware waarvan de structuur een technische moeilijkheidsgraad vertoont die nog maar zelden is gezien". Het moet maanden of zelfs jaren hebben geduurd om het virus te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het niet zichtbaar zou zijn. "De mogelijkheden en het niveau van de middelen achter Regin duiden erop dat Regin het belangrijkste spionagemiddel van een land.

Lees meer...

WhatsApp overgenomen door Facebook wat nu?

whatsapp-stopNu WhatsApp is overgenomen door Facebook en alle afluister en data verzamelwoede van de Amerikaanse geheime diensten welig tieren. Is het wellicht handig om eens na te denken over hoe nu verder.

We worden afgeluisterd, er worden profielen van jou gemaakt en meta data verzameld of het een lieve lust is. Als je denkt wat maakt het me uit, denk dan nog maar eens goed na naïeve ezeltjes.

Lees meer...

Kaspersky Lab onthult "The Mask" Cyber Spionage Campagne

Hack logo 4 110Een groep ingenieuze aanvallers hebben met een cyber spionage campagne, overheid, ambassades, diplomatieke posten en energiebedrijven, meer dan vijf jaar bespioneerd. Het is de meest geavanceerde APT operatie die we tot nu toe hebben gezien zeggen onderzoekers.

De aanval, "The Mask" genaamd, omvat een aantal unieke componenten en functionaliteiten, en de groep erachter steelt volgens de onderzoekers van Kaspersky Lab gevoelige gegevens zoals encryptie en SSH sleutels en wissen en verwijderen andere gegevens op aangevallen machines.

Lees meer...

Er wordt op u gelet ...

psyfi-230x230Een vrij nieuwe trend in (bijvoorbeeld) de detailhandel is het bijhouden van de bewegingen van de klant door WiFi signalen van uw mobile telefoon af te vangen (sniffen).

Als uw WiFi is ingeschakeld, ondanks dat u niet bent aangesloten op een netwerk, zal uw telefoon regelmatig een uniek nummer (het MAC-adres) uitzenden, alsmede alle WiFi netwerknamen en adressen die het zich herinnert waarmee het ooit verbonden was. Met de nieuwere versies van Android kan dit gebeuren, zelfs als WiFi is uitgeschakeld, als gevolg van een functie genaamd "scannen altijd beschikbaar", dat uw apparaat helpt beter zijn locatie te bepalen.

Lees meer...

NSA manipuleert internetverkeer en tapt af via usb-stekkers

Jacob AppelbaumDe NSA manipuleert internetverkeer en injecteert malware. Ook heeft de NSA eigen chips die van de stekkers van usb-kabels spionage-apparaten maken. Dat claimt beveiligingsonderzoeker en journalist Jacob Appelbaum.

Volgens Appelbaum wordt tcp/ip verkeer door de NSA opgevangen en worden daarbij eigen pakketten geïnjecteerd. Daarmee zou bijvoorbeeld malware kunnen worden geïnjecteerd.

Lees meer...

Gratis veilige chat-app voor iOS en Android gelanceerd

4859088 f260Amerikaanse onderzoekers hebben een gratis app voor Android smartphones en iPhones gelanceerd waarmee gebruikers op veilige wijze met elkaar kunnen communiceren.

De SafeSlinger app werd begin dit jaar al aangekondigd en wordt opnieuw door de ontwikkelaars onder de aandacht gebracht.

SafeSlinger is ontwikkeld door onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit en moet ervoor zorgen dat zowel iOS als Android gebruikers op veilige wijze gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. De gratis app laat gebruikers direct met elkaar communiceren, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een tussenpartij.

Lees meer...

Europol arresteert makers politievirussen (video)

Ransomvirus BumaDe Spaanse politie heeft in samenwerking met Europol een bende cybercriminelen opgerold die politievirussen ontwikkelden en tienduizenden computers naar schatting hebben geïnfecteerd.

De politievirussen, ook bekend als ransomware, vergrendelen de computer en tonen een waarschuwing dat het slachtoffer zich met illegale activiteiten heeft beziggehouden. Om weer toegang tot de computer te krijgen moet het slachtoffer vervolgens een bepaald bedrag betalen. De ransomware leverde mogelijk meer dan een miljoen euro per jaar op, maar Europol durft dit niet met zekerheid te zeggen.

Lees meer...

Zoeken

Enquête

Zal TPB ooit verdwijnen?