Hoe ik geleerd heb om zelf deze website te maken

Tegenwoordig kun je bijna alles zelf doen. Niet iedereen wil graag alles zelf doen, maar toen ik ging bloggen dacht ik: ik wil het zelf proberen. Ik geef niet graag geld uit, dus ik kwam al vrij snel uit op het gratis systeem WordPress.

WordPress zelf website maken

WordPress komt in twee smaakjes:

Het verschil tussen die twee is dat je op WordPress.com je eigen website kunt maken die vervolgens gehost wordt op bijvoorbeeld zocorsweb.wordpress.com. Wanneer je echter WordPress zélf gaat draaien, heb je WordPress.org nodig.

Met de software kun je je eigen website maken. WordPress is een CMS dat gebruik maakt van PHP. Wat dat allemaal betekent kan ik niet zo goed uitleggen, maar toen ik WordPress eenmaal draaiende had bij mijn hostingpartij iXL Hosting ging alles ontzettend eenvoudig! Vooral de WordPress handleiding van de experts van WPLounge heeft me enorm geholpen om van deze website een succes te maken!

Al met al kan ik WordPress aan iedereen aanraden. Het is zeer eenvoudig en met de gratis handleidingen en informatie online kom je vaak een heel eind.

Als je niet weet hoe je iets moet doen vul je gewoon in Google in wat je wilt en er is altijd wel een plugin beschikbaar of een artikel op bijvoorbeeld wpbeginner dat uitlegt hoe het moet!