Getest: GoPro Hero 5

Deze week heb ik mijn nieuwe GoPro camera ontvangen; de HERO 5. Ik heb het apparaat uitgebreid getest en zal in deze blog mijn bevindingen met je delen.

GoPro Hero 5

Op dinsdag ontving ik mijn nieuwe GoPro; de Hero 5 Black. Ik had hem de week ervoor besteld en keek enorm uit naar het uitpakken van mijn nieuwe camera. Zo wist ik vrij zeker dat ik dit nieuwe speeltje heel erg leuk zou gaan vinden!

Bij het uitpakken viel het me al op hoe veel werk en tijd GoPro hier in heeft gestoken.

4K video

Het meest vernieuwende van de nieuwe HERO is natuurlijk de mogelijkheid om in 4K kwaliteit te filmen. Zie ook Wikipedia voor de uitgebreide specs en features.

Nu wordt 4K natuurlijk nog op veel plekken niet ondersteunt, en heb ik zelf ook geen TV die het ondersteunt. Wel is het natuurlijk lekker “future proof”.

Natuurlijk, de HERO 5 werd al verwacht in september 2015 en heeft uiteindelijk vrij lang op zich laten wachten. Maar in alle eerlijkheid; GoPro heeft een geweldig product neergezet. Ik heb al aardig wat filmpjes opgenomen, waaronder tijdens een uitstapje naar Snow World. Al met al kan ik daarom concluderen dat deze Hero 5 een absolute aanrader is!

Hero 4 of Hero 5?

Veel mensen vragen nu aan me of ze de Hero 4 moeten kopen of de Hero 5. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je allemaal nodig hebt, én natuurlijk hoe veel je bereid bent uit te geven. Het filmen in 4K is natuurlijk wel heerlijk. Ook kan de nieuwere HERO 5 tot 10 meter onder water blijven zonder speciale case of hoesjes. Dat laatste is erg handig en scheelt weer het aanschaffen van een behuizing voor je actioncamera. Ik zou zelf dan ook zeker de HERO 5 aanraden. Aan de andere kant zijn er nu natuurlijk heel erg veel leuke aanbiedingen voor de HERO 4.