Beter slapen dankzij een luchtreiniger

Veel uren van je dag gaan op aan slapen. Maar soms is slapen erg moeilijk. Dit kan door veel verschillende factoren komen. Stress, fysiek ongemak of andere vervelende oorzaken kunnen worden aangewezen voor een slaapgebrek.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat slecht slapen ook veroorzaakt kan worden door een slechte luchtkwaliteit in je slaapkamer.

Philips AC2887/10

Omdat ik een slaapkamer heb die lastig te luchten is, heb ik daarom de Philips AC2887/10 luchtreiniger gekocht. Deze bevat een goed HEPA-filter én is uitgerust met een koolstoffilter. De luchtkwaliteit in je huis wordt zo een stuk beter en bij mij heeft het echt wonderen gedaan voor mijn nachtrust!

De lucht in mijn slaapkamer is merkbaar schoner en frisser. Niets is fijner dan dat frisse gevoel in je neus als je inademt! Het is te vergelijken met een wandeling in de natuur of op het strand.

Een luchtreiniger kan ik dan ook iedereen aanbevelen! Zorg er wel voor dat je het (HEPA) filter regelmatig vervangt. Dit is belangrijk omdat het filteren anders steeds minder goed gaat werken.

Philips heeft er met zijn luchtreinigers gelukkig voor gezorgd dat de apparaten heel stil te werk gaan. Dit kun je niet van alle fabrikanten zeggen, maar Philips heeft zelfs een speciale nacht-modus aan de apparaten toegevoegd. Ideaal! Ik slaap er makkelijk doorheen.

Het apparaat kan ook automatisch de kwaliteit van de lucht meten en zichzelf inschakelen als deze kwaliteit te wensen over laat.

Er zijn verschillende merken die luchtreinigers maken. Niet alleen Philips, maar ook bijvoorbeeld Dyson – bekend van de stofzuigers zonder zak – maakt luchtreinigers.